L’Amistat

La Societat Cultural i Recreativa l’Amistat, fundada l’any 1905, sent el seu primer president el Sr. Feliciano Valls.

L’Amistat ha estat durant tot el segle XX el punt neuràlgic i central de la vida social a Mollerussa. Al seu voltant moltes agrupacions i entitats ha sorgit i han desenvolupat la seva activitat, des de tir a l’arc fins a sardanes.

La sala de cinema amb el cine mut, la cafeteria, la sarsuela, la biblioteca, els balls a la pista d’estiu, els concerts de festa major, el saló rosa, els campionats de billar, els vestits de paper, l’aixopluc,… molts i molts aspectes i espais a explicar i recordar.

  • La biblioteca  era un dels llocs que habitualment freqüentaven la gent que tenia interès per la lectura. La possibilitat de llegir i consultar revistes, llibres i enciclopèdies eren opcions que la biblioteca permetia. Ubicada damunt de la cafeteria i tancada a partir la construcció del “Salón Rosa” , va ser un element cultural rellevant de Mollerussa.
    • El Sr. Gaspar Pinent ens explica algunes de les seves particularitats.

La Biblioteca de L'Amistat

 

  • La cafeteria era el punt de trobada dels veis, on el dimecres s’hi aplegava molta part de la comarca, on la gasosa va ser durant mots anys la beguda més consumida, on durant la guerra es reunien els militars,…
    • La cafeteria i els personatges que l’han envoltat, són motiu d’explicació per part del Sr. Ramon Serret.

Cafeteria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s